KANGOEROEWONEN036
PROCES
DOE MEE
VEEL GESTELDE VRAGEN

Veel mensen worden geraakt door de woningcrisis. Een passende woning is niet voor iedereen binnen handbereik. Dit is een probleem dat op meerdere manieren op te lossen is. Enkele mogelijke voordelen van een kangoeroewoning: - Nederland vergrijst. De ‘nieuwe en aanstaande ouderen’ willen vaak niet meer in een seniorenflat wonen zoals voorheen gebruikelijk was. Je woont in een fijn huis, maar dat huis is wellicht een tikkie groot geworden voor je. En iemand in je buurt hebben die je kan helpen als de nood aan de man is, is ook prettig. Iemand die jouw woning deelt, zonder aan privacy in te boeten, kan hiervoor de juiste oplossing zijn. - Je zou kunnen overwegen om een kangoeroewoning te creëren samen met familie. Mogelijk een minder grote drempel dan iemand die je nog niet kent, en een handige manier om generaties bij elkaar te brengen die elkaar kunnen ondersteunen, zonder daarbij een echte eigen plek met privacy te verliezen. - Wanneer je je huis kunt delen, is dat weliswaar in eerste instantie een investering in de verbouwing (die wellicht te delen is met degene waarmee je het huis gaat delen), maar de kosten voor de woning zijn vervolgens te verdelen over twee huishoudens. - Het efficiënter gebruiken van de bestaande woningvoorraad betekent dat we minder nieuwe woningen hoeven te bouwen. Daarmee hoeven we dus ook minder onbebouwd land op te offeren voor woningen.

Zeker: we gaan juist graag samen met jou onderzoeken wat er wel en niet mogelijk is. Daarbij vinden we het belangrijk om te weten of er überhaupt interesse in het concept is, nog los van of het ook daadwerkelijk mogelijk is in specifieke gevallen. Q Als ik mee doe, ben ik dan verplicht van mijn woning ook echt een kangoeroewoning te maken?

Nee: het gaat nu in eerste instantie om het onderzoek naar de haalbaarheid, waarbij we uiteraard wel hopen het eerste zetje te kunnen geven richting daadwerkelijke kangoeroewoningen. Maar als gaandeweg blijkt dat jouw woning toch niet geschikt is, of je er zelf achter komt dat je het geen prettig idee vindt, dan heeft dat geen verdere consequenties. Q Wat kost deelname aan dit onderzoek?

Deelname aan dit onderzoek is gratis. Mocht het onderzoek ertoe leiden dat je daadwerkelijk van plan bent om van je woning een kangoeroewoning te maken, dan ben je uiteraard wel zelf verantwoordelijk voor de financiering hiervan. In dit proces helpen we je graag op weg waar we kunnen.

Nee, helaas niet. Een woning kan bijvoorbeeld te klein zijn om te splitsen, of het kan zijn dat leidingen niet toestaan om sanitair uit te breiden voor twee huishoudens onder één dak. Het kan dus zijn dat wanneer jij je woning opgeeft voor dit onderzoek, we erachter komen dat deze niet geschikt is als kangoeroewoning. Je hoeft van tevoren die inschatting niet zelf te maken: iedereen die mee wil doen is welkom.

Je kunt op de kaart op de website aangeven waar jouw woning staat waarmee je wilt meedoen. Vervolgens krijg je een aantal vragen over je woning, die ons meer inzicht geven ter voorbereiding op de sessies. Deelname is gratis.

Ja! Op de kaart zullen de aanmeldingen verschijnen van mensen die een woning hebben die mogelijk geschikt is als kangoeroewoning. Zie je daar tijdens het verkennen een woning tussen die jouw interesse heeft, klik dan op ‘Ik heb interesse’. Vervolgens kun je je gratis aanmelden. Je krijgt in het aanmeldproces enkele vragen over waarom en hoe je kunt deelnemen aan het onderzoek.

Wij nemen contact met jou op voor de vervolgsessies, waarin we gaan onderzoeken wat de mogelijkheden voor jouw woning zijn.

Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.

Natuurlijk! Via het contactformulier kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

KANGOEROEWONEN036 IS GEÏNITIEERD DOOR KUNSTLINIE EN PLAY THE CITY